Skip to content
Web Design 2019, Informații

Web Design 2019, Informații

Articole Optimizare
1. AMP sau PWA
2. AMP (Accelerated Mobile Page)
3. Optimizarea unui Blog
4. Serviciile SEO și Afacerile din mediul Online
5. Social Media Marketing și SEO
6. Densitatea cuvintelor cheie
7. Optimizare SEO, Magazin Online
8. Optimizare Campanii AdWords
9. Hyperlinkurile, Link-urile interne și externe
10. Securitate Web, Protejarea datelor de pe Website
11. Rata de Conversie, creșterea ratei de conversie
12. Marketing și SEO, pe reţelele de socializare
13. Ce este SEO
14. Unelte SEO, statistici și performanță
15. Magento, Prezentare și Informații
16. Raport SEO, scopul rapoartelor SEO
17. Afilierea, un domeniu de activitate profitabil
18. Web Design 2019, Informații
19. Moz, Autoritatea numelui de Domeniu

Web Design 2019, Informații – trebuie să recunoaștem că nu toți suntem experți în Web Design. Detalii de ordin general în acest domeniu de activitate, sunt cunoscute de majoritatea persoanelor care creează un website, dar să fii expert, este totuși destul de greu. Deci, dacă cineva îți construiește un website nou, pot exista niște termeni pe care nu i-ai mai auzit până acum și nu ai nici o idee despre ce înseamnă acești termeni.

Pentru a vă ajuta să înțelegeți exact ce spun toți acești designeri web, aici sunt câțiva termeni din web design pe care ar trebuie să îi știți.

1. Web Design 2019, Pixeli (PX)

Acestea sunt punctele mici care compun ceea ce vedeți pe ecranul computerului. Pentru a citi acest articol de pe blog, aveți nevoie de micile puncte care de obicei prezintă culorile de bază, roșu, albastru sau verde pentru a lucra împreună. Interesant, nu? Nu vă faceți griji, pixelii sunt prietenoși (așa credem). Pixelii formează ceea ce puteți vedea, inclusiv chiar acest text pe care din fericire pentru noi, îl citiți.

2. Rezoluția

Aceasta este claritatea diferitelor elemente de design, din cadrul planului general, în special a imaginilor.

Rezoluția mai mare înseamnă, de obicei, de asemenea dimensiuni mai mari ale fișierelor, ceea ce poate duce la încetinirea timpului de încărcare a site-urilor web.

Designul și dezvoltarea de conținut web, atrăgător, este un act de echilibrare care ia în considerare acești factori concurenți, astfel încât unul, să nu fie compromis de celălalt.

3. Pixeli pe inch

Aceasta este o derivare a rezoluției, cu excepția faptului că se concentrează pe numărul de pixeli din orice secțiune dată a unui ecran. Pe masură ce tehnologia îmbunătățește rezoluția ecranului, claritatea fiecarei piese din cadrul designului trebuie să țină pasul.

Dispozitivele mai noi necesită pur și simplu mai multe piese de calitate. Suma tuturor părților este critică pentru aspectul site-ului în ansamblu.

4. Vector

O imagine vector nu se bazează pe pixeli. În schimb, vectorii folosesc linii și forme. Aceasta înseamnă că o imagine vectorială rămâne clară chiar și atunci când este mărită sau transformată într-o piesă tipărită. Sigla (logo) Dvs., ar trebui să fie întotdeauna un fișier vectorial care este convertit și/sau redimensionat pentru utilizarea pe website.

5. Hex

Nu vă fie teamă – nu este un fel de blestem Voodoo. O valoare hex este pur și simplu codul numeric pentru culori, iar fiecare culoare are propriul său cod de culoare. De exemplu: codul hexazecimal pentru negru pur este #000000. Dezvoltarea web este binară și matematică, iar culorile sunt redate în cod, nu în cuvinte.

6. Spațiul negativ și alb

Spațiul negativ este distanța în jurul elementelor de pe site-ul dvs. web. Indiferent dacă este o imagine sau un text, este spațiul în care nu apare nimic. Spațiul alb este același peste tot, cu excepția faptului că este afișat ca alb pe ecran, de unde și numele. Diferența este că spațiul alb poate include și distanța dintre texte, care afectează estetica generală a site-ului.
Tipografia în Web design

7. Tipografia în Web design

Acesta este un element vizual cheie care poate face sau rupe designul general și estetic. În primul rând, un grup sau un tip de fonturi trebuie să fie unic pe web, ceea ce înseamnă că este ușor de citit de o gamă largă de browsere și dispozitive.

Specificul unei familii de fonturi alese, care este aplicat unui website, sau spațiul dintre linii, caractere și grupuri de caractere sau litere, este desemnat de CSS.

8. Foi de stil cascadă (CSS)

Aspectul general al unui site se bazează pe CSS. Acestea sunt regulile care guvernează modul în care designul se afișează – de la fonturi, la culori, la dimensiunea și spațierea tuturor elementelor diferite care compun aspectul și structura unui website.

9. HTML (Limba Hypertext Mark-Up Language)

HTML-ul este un limbaj de programare pentru site-uri web. Website-urile dezvoltate în HTML, actualmente sunt foarte rare.  HTML-ul este fundația pe care totul este construit. Codul HTML, nu se poate vedea, dar această coloană vertebrală a unui website, este mereu prezentă și de neînlocuit. Non-metaforic, este limbajul care informează browserul cum să afișeze conținutul unui website, corect.

10. PHP

Acesta este un limbaj de programare sau de scriere care face ca funcțiile website-ului să funcționeze. Când faceți clic pe un buton sau efectuați o acțiune (comandă), aceasta este logica care face ca acest lucru să se întâmple. La seo.org.ro, favorizăm programarea în PHP, deoarece acesta este un limbaj deschis, gratuit, foarte personalizabil și ușor de folosit. PHP, este limbajul care guvernează platforma WordPress, cel mai utilizat sistem de management al conținutului (CMS) de pe planetă.

Back To Top